Monday, August 06, 2007

Medvind

Det är roligt när det går bra för folk.
Min högt ärade kusin ringde mig för någon månad sen och ville ha hjälp med en facelift på hans företags hemsida.
Han arbetar med metallbehandling i dom flesta former, och har utvecklat ett verktyg för formning av plåt.
För ett tag sen skicka han en sådan maskin till Orange County Choppers, som du eventuellt känner igen ifrån American Chopper som går på discovery.
Nyligen fick han svar ifrån dom där verkstadschefen berättade att dom var oerhört nöjda med prylen och bara väntar på att produktionsteamet ska komma tillbaka ifrån semestern, så ska dom göra lite promotionmaterial till honom.
Man ska väl inte förvänta sig att den dyker upp i tv-programmet, även om möjligheten finns, men skickar dom några foton och/eller filmklipp där dom använder den så kan man inte bli annat än nöjd.
Tror inte det går att få tyngre rekommendationer inom den branschen.



Ska bli intressant att se vad som händer nu.

I övrigt så kan man ju fundera på hur jävla mycket mygel det existerar inom webdesignbranschen.
Hans sida innan jag gjorde om den såg ut som den var ihopsatt på 10 minuter av en 6-åring med damp, och det hade han fått betala 8,000 kr för.
Förståeligt att man inte får något mästerverk för 8,000, men den sidan var en fullfjädrad katastrof och under all kritik.

2 comments:

Thomas Tvivlaren said...

Häftigt och vilken marknadsföringspotential att etablera kontakt med dem! Oavsett om det blir något film- eller bildmaterial så räcker det ju att kunna ståta med att ha dem som kund om så blir fallet..

Angående webdesign och skojare så har jag en del historier på lager från "bubblan".

Yrvaken said...

Ja, det ska bli skoj att se vad det blir av det.
Jim (verkstadschefen) som brukar vara med i programmet är den som han har kontakt med, och han har lovat bildmaterial iallafall.
Väntar bara på det, sen ska vi knåpa ihop några broschyrer med specifikationer,bilder och trevliga citat. Kan bli hur fint som helst =)

Han har även varit i kontakt med några grossister (el vad det kallas) på maskinfronten, som visat intresse utan att han dragit upp OCC historien.
Skulle någon tveka så kommer gissningsvis OCC-materialet att ordna eventuella tvivel när det väl dyker upp.

Roligt när det går bra för 'små' företag.
Sen blir jag alltid imponerad av folk som gör något av sina idéer istället för att packa undan dom i bakhuvudet och glömma bort dom som en annan.